A projektvezető sorsa

Egy nagy cég vezetője, amely értékei között fontos szerepet tölt be az egynejoguság. Hatalmas projekted indult egy nagyon konzervatív muzulmán országban. A projekt vezetésére az egyik kitűnőbb kollegínádat jelölted ki. Miután közölted döntésedet a helyi partnerekkel is, kiderült, hogy ők nem hajlandóak ebben a vezető pozicióban nőt elfogadni, csak férfit. Ha nem változtatsz nagy a kockázata, hogy bedöl a projekt és komoly veszteséget okoz a cégenek.

Mit teszel?

A Facebookon a Play Integrity csoportban a szavatás eredménye:

Már rég nem volt olyan dilemmánk, amikor a többség kikerülte a kérdést. Most megint. A szavazók közül 20-an kerülték ki a dilemmát azzal, hogy nem követnének el ilyen hibát. Lehet, hogy nehéz elhinni, de a dilemma igaz helyzetet ír le. Egy tudós kollegám dolgozott az építő céggel, amely bizony elkövette ezt az előkészítési szarvashibát Szaúd-Arábiában és pont ezzel a dilemmával találták szemben magukat a vezetők. Hogy kirúgták -e az egész előkésztő stábot ahogy Kéri Eszter javasolja, nem tudom, de a dilemma szempontjából nem is lényeges.

A többi 17 szavazat a három logikus alternatíva között oszlott meg: a legtöbben – elfogadva a helyi elvárást – a nő helyett egy férfit küldenének, 3-an ragaszkodnának a nőhöz és 6-an – kompromisszumot keresve – egy férfi projektvezetőt is kijelölnének a nő mellé.

Ha ragaszkodik a cég, hírdetett értékeihez, akkor az egyenló bánásmód elve alapján a legjobbat kell választania. Így etikus elvi álláspont lehet a női vezetőhöz ragaszkodni. Ugyanakkor a felkészültségében legjobb nőnél valószínűleg eredményesebben tudna dolgozni egy majdnem annyira kompetens férfi, akit a partnerek elfogadnak. Így, ahogy többen írják, az eredményesség (következmények) szempontjából, indokolható a projektvezető cseréje. Természetesen a hölggyel egyeztetve, ahogy Káldos János is írja, és őt becsülettel kompenzálva.

A dilemma alapjául szolgáló esetben a cég belátta, hogy nő nem boldogulna a pozícióban, így a hölgyet előléptetve, más munkát adtak neki. Ragaszkodva elveikhez, nem küldtek férfi projektvezetőt, hanem visszaléptek a szerződéstől. Nem az eredményfókusz hiánya miatt, hanem abban a meggyőződésben, hogy hosszú távon eredményesebb a cég értékei és integritása mellett kiállni.