Magunkról

Mit jelent számunkra az integritás?

Azt, hogy az értékeinknek megfelelően mérlegelünk, cselekszünk és élünk. Hogy összhangban élünk az értékeinkkel. Hogy közösségeinket és szervezeteinket az integráns működés felé vezetjük, hogy egészségesen és üzembiztosan elérjék céljaikat.

Miért fontos nekünk az integritás?

Változó, időnként kaotikus világban az értékek iránytűként működnek. Az integritás pajzs és fegyver tud lenni. Bármi történik, én jobban vagyok, ha tudom, hogy integráns maradtam.  Egy szervezet, cég, közösség pedig erősebb és hatékonyabb, ha van közös alap.

Miért írunk integritás blogot?

Mert úgy érezzük, hogy kevés értelmes szó esik értékekről és integritásról a magyar közbeszédben, és szervezeti és személyes beszélgetéseinkben. Elmosódnak az érték-alapú mérlegelés és cselekvés határai. Lassanként mindennapossá és társadalmilag elfogadottá válnak olyan gyakorlatok, amelyek alapvetően ütköznek az emberek, közösség, társadalom és a fenntartható fejlődés értékeivel és érdekeivel, és a többség úgy érzi, hogy ezen nem lehet változtatni. Mi szakemberként tudjuk, hogy  nagyon sok eszköz van az integritás erősítésére.

Azért írunk blogot, mert ezt tudjuk önkéntesen hozzátenni az aktuális folyamatokhoz: gondolatokat, amik láthatóvá tesznek napi elcsúszásokat, történeteket, arról, hogyan lehet etikusan dönteni és integritást építeni. Azt reméljük, hogy egy-egy közülük inspirációt, vagy ötleteket adhat ahhoz, hogy hogy lehet erősebb integritással élni, dönteni, vagy embereket, szervezeteket vagy céget vezetni.

Kik vagyunk?

Pallai Katalin: Hosszú, kanyargós szakmai úton, de mindig összetett kérdésekkel foglalkoztam. Hogyan lehet demokratikus működést, az egész város, szervezet, közösség érdekeit szolgáló együttműködő rendszert építeni. Majd 30 év hazai és nemzetközi tanácsadói tevékenység során 15 országban sokféle szervezetet és döntéshozót támogattam Tanácsadó, tréner, coach és teamcoach szerepben. Kíváncsiság, szabadság, nyitottság és integritás volt a személyes vezérfonál a hosszú úton, talán ezért lett végül az integritás fejlesztése a fókusz a munkámban. Részletek www.pallai.hu

Síklaki István: Klinikai pszichológusi végzettséggel nagyon hamar a szociálpszichológia felé fordultam, amit több évtizeden keresztül űztem és űzök ma is mind az akadémiai szférában, mind az alkalmazotti területen, üzleti életben és szervezetek körében. Közvélemény és piackutatóként és szervezetfejlesztőként, de akadémiai emberként is különösen foglalkoztat az egyének és szervezetek befolyásolásának elmélete és gyakorlata, különös tekintettel a nem hatalmon, erőn alapuló, inkább a pszichológián és az együttműködésen alapuló befolyásolás. Részletek: Wikipédia

Vendégszerzők

Kürti Sándor, a Kürt Zrt elnöke