Cigarettatartó

A bécsi Temetkezési Vállaltnak van egy múzeuma és abban egy ajándékboltja, ahol szép kis cigaretta-tartó dobozt árulnak. Izléses design, jól elfér a táskában….van rajta egy szép kis felirat is “A dohányzás munkahelyeket teremt”

A Facebook Play Integrity csoportjában közzétettünk a kérdést: Képzelje el, hogy van egy ismerőse, aki dohányzása zavarja Önt. Megvenné-e neki ajándékba, meg ha megvenné, kinek venné meg? munkatársnak, családtagnak, jóbarátnak…..kezdő, vagy komoly dohányosnak.

A válaszolók közül szinte mindenki ízléstelen zaklatásnak értelmezte az ajándéktárgyat. Vagy azért mert agresszívnak, vagy mert türelmetlennek, vagy mindkettőnek tartotta. Volt aki azt is felvetette, hogy értelmetlen, mert nem segít leszokni.

Mindössze egy kommentelő érezte úgy, hogy akár ezt az eszközt is meg kell ragadni a dohányzás elleni harcra.

Milyen érdekes, amikor bécsi fiatalokat kérdeztem, ők a sötét humoron nevettek és eszükbe se jutott, hogy ez a leszokásra utalna. Amúgy sajnos majd mindegyik dohányzik, és gond nélkül ajándékozna ilyet. Vagy ugyanebből a boltból torna zsákot, “az urnáig tornászok” felirattal, vagy pólót olvasó csontvázzal, aki addig olvas”amíg el nem porlad”. Vagy csontvázformájú pen-drive-ot.

És ne felejtsük, a Temetkezési Múzeum logója egy kedves, integető Kaszás, ami kulcstartón is nagyon kurrens. A neve Quiqui, hát nem aranyos? Egyenesen Cuki!!!!