Jog a rendhez

A Fővárosi Önkormányzat bizonyos közparkok bizonyos részein nem nyírja a füvet, mert a környezet és a méhek szempontjából fontosnak tartják, hogy változatos növények legyenek. Egy ilyen elvadult terület bizonyára sokak szemét bántja. A FIDELITAS úgy határozott, hogy egy ilyen kitáblázott „méhlegelőt” lekaszálnak. Jogosnak tartja-e egy ilyen esetben ezt a gesztust?

A Facebook szavazás eredménye:

A szavazás és a Facebookon a Play Integrity csoportban olvasható hozzászólások összegzése:

Úgy tűnik, kicsit magas volt a labda. Hat szavazat híján a túlnyomó többség, összesen 48 szavazó vélte úgy, hogy nem jogos a FIDELITAS gesztusa. Jó érzés volt tapasztalni, hogy társainkat amúgy is foglalkoztatta a jelenség, amit mutat, hogy jó pár okos írást linkeltek be. Ezek közül különösen szimpatikus volt számomra az Azonnali írása arról, hogy a „méhlegelő” akció voltaképpen a magyar paraszti jó hagyományokat viszi tovább budapesti köztereken.

Bevallom, a téma választásában önző motivációm is volt. A kertemben kb. 600 négyzetméter valaha gyep van, ami ma már vadvirágos rét. Néhány éve meghagyom „gazosra”, amiért eddig a feleségem morgott. Most már viszont megvan a meggyőződés is, miért nem használok fűnyírót!