Integritáslecke edzésen

Az integritásmenedzsment azt tanítja, hogy annak, hogy egy szervezet az értékei mentén működjön, kulcskérdése, hogy mennyire érzik a szervezet tagjai magukénak az értéket és a szervezet céljait. Ez a magánéletben is így van.

Hosszú bicikliút után érkeztem edzésre. Vettem egy ásványvizet, és épp kicsavartam az kupakot, amikor egyik nagyon laza barátom odalépett. „Nincs kulacsod? A csapvíz akkor is jobb.”

Persze igaza volt. Én is tudom, hogy a műanyag palackokból sok méreg kerül a szervezetünkbe. Végül is miért is nem hoztam a kulacsomat?  Az egész csapat vizet iszik edzésen. Az első korty után egy másik társ mosolygott rám. Igazi vidám, toleráns fickó, aki mindig pozitív. Mosolygott és egy csatos üveget emelt szemmagasságba, mintha koccintana. És csak annyit mondott: „Tudod, én nagyon nem szeretném, ha a műanyag palackom egy bálna hasában landolna.”

Pár perc múlva mindkettővel boldogan gurultunk (sparringoltunk), és a küzdelemben nem esett szó semmiről. Viszont azóta, a saját üvegemmel érkezem edzésre.

Két kapcsolódó bejegyzés, hasonló irányba ható szervezeti integritás menedzsment eszközökről szól:

Mitől lesz a kompliance and tevékenység, hanem állapot?

Etika, de hogyan lehet fejleszteni?