Piackutatás

Ön egy nagy piackutató cég munkatársa. Egy régi jó ügyfele, akinek már többször dolgozott kölcsönös megelégedésre, megkeresi, hogy végezzen el egy kutatást egy bizonyos piaci szegmensről. Rutin munka volt, hamar végzett vele, és leült az ügyféllel megbeszélni az eredményeket. Az eredményekből többféle következtetést is le lehetett vonni, ön azt az értelmezést adta elő, amit a főnökeivel konzultálva a leginkább megbízhatónak találtak.

Egy hét múlva az ügyféle meghívta arra a prezentációra, amit a kutatás alapján ő tartott a cége vezetőinek. Ön megdöbbenve tapasztalta, hogy az eredményeket némileg módosítva adja elő az ügyfél és éppen ellentétes következtetésre jut, mint amire ön jutott. A vezetők láthatóleg elégedettek voltak ezzel a következtetéssel és közeledett az idő, hogy szavazzanak a projekt beindításáról. Ön meg volt róla győződve, hogy ez a döntés nagyon kockázatos a vállalat számára. Megteheti, hogy jelzi, hogy Ön végezte a kutatást, és megteszi az észrevételeit a bemutatott értelmezésről és a levont következtetésről, amivel jó eséllyel elhárítja a veszélyt, hogy a cégnek súlyos veszteségeket okozó projektet indítson el. Mit tesz?

Jelentkezik és elmondja a saját verzióját a kutatás eredményeiről, mielőtt a szavazásra sor kerülne, vagy csendben marad és nem avatkozik bele a cég döntéshozatalába?

A Play Integrity Facebook oldalon szavazhat és láthatja mások véleményeit.