Kullancsírtás dilemma

E heti dilemma a Play Integrity játékban.

Magyarországon sok a fertőzött kullancsok, ami nagyon veszélyes. Ezért alakult ki a gyakorlat, hogy óvodák, bölcsődék kertjében, játszótereken egy kullancsokat megölő szerrel, Actelic 50 EC-vel permeteztek. Sokáig ez volt az egyetlen kullancsírtó permetezésre engedélyezett szer Magyarországon, és hatásos is volt. Törvényváltozás miatt, néhány éve azonban éve ez a szer -bár forgalomban maradt és más célokra engedélyezett – már nem engedélyezett közterületi permetezésre. Így jelenleg nincs Magyarországon olyan szer, amely legálisan használható közterületi kullancsirtásra.

Ön polgármester, az önkormányzati óvoda vezetője azzal a javaslattal áll elő, hogy van egy engedélyezett levéltetű permet (Decis Mega), ami szintén megöli a kullancsokat és talált egy gázmestert, aki bepermetezi ezzel a szerrel az óvoda fáit, hogy a gyerekeket megvédhessék. Az óvoda kertjében nincs levéltetű, ezt az igazgató is mondja és Ön is tudja. Elfogadja a „kegyes csalást” és befogadja a számlát a levéltetű permetezésről?

Szavazhat, megoszthatja véleményét és megnézheti a Facebookon a Play Integrity csoportban, hogy mások mit gondolnak erről a dilemmáról.