Ajánlólevél

Kálmán egy közepes méretű vállalat vezérigazgatója. Gyakran van együtt Zoltánnal, aki az export osztály vezetője. Ugyanazon a környéken laknak, a gyerekeik ugyanabba az iskolába járnak. Mindketten szenvedélyes teniszezők és rendszeresen játszanak együtt. Az évek során nagyon szoros barátság alakult ki köztük, amit az is erősít, hogy a párjaik is közel állnak egymáshoz.

Egy nap Kálmán aggodalommal hallja, hogy Zoltán pénzügyi szabálytalanságba keveredett a cégnél. Az ügy súlyos volt, de volt némi hely a kétségnek: volt ok feltételezni, hogy Zoltán elveszett a szabályozások útvesztőjében, bár utóbb megpróbálta elleplezni és nem volt egészen őszinte. Mindenesetre gondos könyvvizsgálatot követően Zoltánnak távoznia kellett az állásából.

Zoltán ajánlólevelet kért Kálmántól. Mit tegyen Kálmán? Az igazság azt követelné meg, hogy megírja, Zoltán pénzügyi kockázatot jelent – ettől a bélyegtől nehéz, ha egyáltalán lehetséges megszabadulni az üzleti életben. A lojalitás viszont arra késztetné, hogy Zoltán számos egyéb, általa ismert jó tulajdonságára fókuszáljon és ne hangsúlyozza a pénzügyi témát. Mindkettő igaz, de egyszerre a kettő nem megy. Mit tegyen?

A szavazás eredménye a Play Integrity Facebook csoportban:

A Play Integrity csoportban a Facebookon a résztvevők hozzászólásai is olvashatóka. Itt csak a szavazás és vélemények összegzése:

A szavazók túlnyomó többsége (35 szavazat) feltételezte, hogy Kálmán nincs teljesen tisztában az ügy részleteivel, ezért még tájékozódnia kell. Mindenki gondoljon bele és döntse el, mennyire jogos ez a feltevés. Ha nem igazán jogos, akkor arról van szó, hogy kibújunk a döntés alól vagy elodázzuk.

A kanti etikai elvet, a kategorikus imperatívuszt egyetlen szavazó követte: köteles vagyok az igazat és csakis az igazat nyilatkozni.A második leggyakoribb megoldás (9 szavazat) a lojalitás a baráthoz.Diplomatikusan korrekt megoldás, hogy megkérdezi, akkor is kéri az ajánlólevelet, ha megemlíti a problémát (5 szavazat), ezzel rokon, csak radikálisabb, hogy megtagadja az ajánlólevél írását (2 szavazat).A kommentekben is többen azon az állásponton voltak, mint két szavazó, hogy az ajánlólevél nem annyira fontos az álláskeresésben, ezért inkább semleges vagy pozitív dolgokat írnak bele.

Batári Sándor szerint nem életszerű a helyzet, mert az etika nem tényező a szervezeti valóságban. Szeretném hinni, hogy azért előfordul.