Covid pozitív

Szombat van. Szerdától zárta be a kormány a fitnesztermeket és sportlétesítményeket. Keddig még edzettél egy csapatsportban, ahol a testi kontaktus szinte állandó, így a fertőzésveszély nagyon magas. Ráadásul egy kis, rosszul szellőztetett teremeben edzettél társaiddal, így gyakorlatilag mindenki megfertőződhetett, ha egy fertőzött társ is edzett. Tudomásodra jutott, hogy egy csapattársad testvére, akivel együtt él egy kis lakásban, covidos lett. Erős tünetei lettek csütörtök reggel, és mára megkapta a pozitív tesztet. A testvér ma kezdett rosszul lenni. Nem kérdés, hogy amíg együtt edzettetek, már hordozhatta a vírust tünetmentesen és fertőzhetett. Látod, hogy az edződ hallgat csütörtök óta, és most, a pozitív tesztet tudva se osztja meg az információt a csapat zárt Facebook csoportjában. Mit teszel és miért?

A szavazás eredménye a Play Integrity Facebook csoportban:

A Play Integrity csoportban a Facebookon a résztvevők hozzászólásai is olvashatóka. Itt csak a szavazás és vélemények összegzése:

Ez volt az első hét, ahol gyakorlatilag mindenki hasonlót gondolt. Úgy tűnik csak a vérmérséklet árnyalta a válaszokat, és a párbeszéd a jogi helyzet tisztázásával meg is állt. Az előző dilemma alapján az sem meglepő, hogy a szavazás kizárólag egyéni mérlegelésről és stratégiákról szólt. Pedig, ahogy az utolsó hozzászólásban Kaiser János leírja, van protokoll, csak vagy nem ismert, vagy nem veszik az érintettek komolyan.

Pedig a járvány megfékezése, kollektív akcióprobléma. Akkor működik hatékonyan, ha közhatalom és emberek együttműködnek. Erre lenne a kríziskommunikáció.

A válaszokból úgy tűnik, hogy a képletből a közhatalom hiányzik.